Ropogós habcsók mandulával és csokival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg tejcsoki
- 10 szem mandula
- 1 tk keményítő
- 1 tk almaecet
- csipet só
Elkészítése:
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük 110 fokra, a tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és az almaecetet és összekeverjük a habbal.
A kész habba beleforgatjuk a durvára vágott mandulát és a tetejére csorgatjuk a felolvasztott tejcsokit.
Egy sütőfóliával kibélelt tepsibe két kanál segítségével rusztikus halmokat rakunk.
Betesszük a sütőbe és 110 fokon 40 percig sütjük, majd 1 órán át a csukott sütőben hagyjuk hűlni. Ezután résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és addig hagyjuk bent a habcsókokat, amíg teljesen kihűlnek a habcsók.
Így lesz kívül ropogós, belül pedig puha a habcsókunk.
Tipp:
A jó habcsók titka a kémény hab.