Ropogós habcsók mandulával és csokival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg tejcsoki
- 10 szem mandula
- 1 tk keményítő
- 1 tk almaecet
- csipet só
Elkészítése:
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük 110 fokra, a tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és az almaecetet és összekeverjük a habbal.
A kész habba beleforgatjuk a durvára vágott mandulát és a tetejére csorgatjuk a felolvasztott tejcsokit.
Egy sütőfóliával kibélelt tepsibe két kanál segítségével rusztikus halmokat rakunk.
Betesszük a sütőbe és 110 fokon 40 percig sütjük, majd 1 órán át a csukott sütőben hagyjuk hűlni. Ezután résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és addig hagyjuk bent a habcsókokat, amíg teljesen kihűlnek a habcsók.
Így lesz kívül ropogós, belül pedig puha a habcsókunk.
Tipp:
A jó habcsók titka a kémény hab.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »