Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós habcsók mandulával és csokival recept

Ropogós habcsók mandulával és csokival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 10 dkg tejcsoki
    • 10 szem mandula
    • 1 tk keményítő
    • 1 tk almaecet
    • csipet só

    Elkészítése:

    A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük 110 fokra, a tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.

    A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és az almaecetet és összekeverjük a habbal.

    A kész habba beleforgatjuk a durvára vágott mandulát és a tetejére csorgatjuk a felolvasztott tejcsokit.

    Egy sütőfóliával kibélelt tepsibe két kanál segítségével rusztikus halmokat rakunk.

    Betesszük a sütőbe és 110 fokon 40 percig sütjük, majd 1 órán át a csukott sütőben hagyjuk hűlni. Ezután résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és addig hagyjuk bent a habcsókokat, amíg teljesen kihűlnek a habcsók.

    Így lesz kívül ropogós, belül pedig puha a habcsókunk.

    Tipp:

    A jó habcsók titka a kémény hab.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá