Ropogós habcsók mandulával és csokival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 szem mandula
  • 1 tk keményítő
  • 1 tk almaecet
  • csipet só

Elkészítése:

A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük 110 fokra, a tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.

A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és az almaecetet és összekeverjük a habbal.

A kész habba beleforgatjuk a durvára vágott mandulát és a tetejére csorgatjuk a felolvasztott tejcsokit.

Egy sütőfóliával kibélelt tepsibe két kanál segítségével rusztikus halmokat rakunk.

Betesszük a sütőbe és 110 fokon 40 percig sütjük, majd 1 órán át a csukott sütőben hagyjuk hűlni. Ezután résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és addig hagyjuk bent a habcsókokat, amíg teljesen kihűlnek a habcsók.

Így lesz kívül ropogós, belül pedig puha a habcsókunk.

Tipp:

A jó habcsók titka a kémény hab.