Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vegyszermentes reszelt citromhéj
Bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó csokoládé
A krémhez:
6 dl habtejszín
7 dkg porcukor
20 dkg keserű csokoládé
2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
tejszínhab(de el is maradhat)
A sütéshez:
35×32 cm-es méretű tepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A 2 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket a cukor 2/3-ad részével keményre felverjük. A sárgákhoz adjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat is. A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztet hozzáadjuk a sárgákhoz, elkeverjük, majd a felvert habot is beleforgatjuk óvatosan. A masszát belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.
A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krém készítése:
A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.
Hűtőben jól lehűtjük,majd kockákra vágjuk.
1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.