Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vegyszermentes reszelt citromhéj
Bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó csokoládé
A krémhez:
6 dl habtejszín
7 dkg porcukor
20 dkg keserű csokoládé
2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
tejszínhab(de el is maradhat)
A sütéshez:
35×32 cm-es méretű tepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A 2 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket a cukor 2/3-ad részével keményre felverjük. A sárgákhoz adjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat is. A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztet hozzáadjuk a sárgákhoz, elkeverjük, majd a felvert habot is beleforgatjuk óvatosan. A masszát belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.
A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krém készítése:
A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.
Hűtőben jól lehűtjük,majd kockákra vágjuk.
1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »