Rigó Jancsi recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 13 ek nádcukor
- 4 ek kakaópor
- 9 ek liszt
Krém:
- 8 dl habtejszín
- 6 dkg kakaópor
- 12 dkg nádcukorpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek zselatin
Bevonó:
- 100 g tejcsoki
- 80 g margarin
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük. A habhoz egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd belekanalazzuk a kakaóport és a lisztet.
A tésztát 2 részre osztjuk, és egyenként egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Mindkét lapot hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliás nádcukorport, valamint a kakaóport. Végül belecsorgatjuk a feloldott zselatint.
Bevonat készítése:
A csokit a margarinnal gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk.
Összeállítás:
Az egyik tésztát megkenjük a krémmel, a másikat ráhelyezzük, majd a tetejére rákenjük a bevonót.
Tipp:
Ha cukrászhabot használunk, a krém készülhet cukor nélkül, vagy kevesebb cukorral is, mivel a cukrászhab eleve édes. Mindenkinek a szájíze szerint javaslom az elkészítését.