Ricottás palacsinta szeder öntettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 180 ml liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 30 ml cukor
- 250 ml ricotta
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 ml tej
- 1 citrom leve
Szeder öntet:
- kb 250 g szeder
- 50 g cukor
- fél dl víz
- vanília kivonat
- rum ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban keverjük simára a ricottát a tojásokkal, a cukorral, a tejjel és a citrom levével. Ezután keverjük hozzá a citromos ricottás keverékhez a sütőporos lisztet. Forró serpenyőben egy kis olajon vagy vajon süssük meg a palacsintákat.
Én egy evőkanál segítségével kis halmokat rakok a forró serpenyőbe. A tészta szépen szétterül. Ha látom, hogy a felszínén kis buborékok jelennek meg, megfordítom a palacsintákat, és a másik oldalukat is megsütöm.
Az öntethez egy kis lábosban összekeverem a hozzávalókat, majd kb 10 percig közepes lángon főzöm, míg szép fényesen bugyog már a keverék. :)
Tipp:
Igazi villám reggeli. Ha gyorsan szeretnél valami finomat, akkor ez egy tökéletes napindító édesség. Kb. negyed óra alatt elkészíthető. Ha nincs otthon szedred, bármilyen más bogyós gyümölcsből készíthetsz öntetet, de nagyon finom juharsziruppal vagy csak simán porcukorral megszórva is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

