Ribizlis túrókocka recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl olaj
- 3 ek langyos víz
- 2 ek kakaópor
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 4 ek cukor
- fél citrom héja
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak zselatin fix
- 10-15 dkg ribizli
- 1 csomag expressz piros tortazselé
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát készítünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét habbá verjük. A lisztes sütőporos keveréket hozzáadjuk a tojássárgához és beleforgatjuk a habot óvatosan.
Megsütjük hőlégkeverésen kb 170 fokon tűpróbáig egy kisebb tepsiben.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és citrom héját. Az expressz zselatinport beleöntjük és a tejszínt is.
Ekkor kemény habbá verjük és kész is. Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverni a túróba.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a krémet. Míg elkészítjük a zselét tegyük hűtőbe.
Az expressz tortazselé előnye, hogy szintén nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni és kész is.
A túró tetejére tesszük a ribizli szemeket és a tortazselével középről kiindulva egyenletesen öntsük le.
Amint megdermed lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »