Ribizlis pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg margarin
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 7 ek hideg víz
Töltelékhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 45 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 30-40 dkg ribizli
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval, majd elmorzsoljuk a hideg margarint a liszttel. Hozzáadjuk a vizet és alapos gyúrással rugalmas tésztát készítünk.
Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, kb akkorára, mint a pite formánk, de arra figyeljünk, hogy pereme is legyen.
A töltelékhez az egész tojásokat fakanállal simára keverjük a cukorral és a liszttel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is.
A masszát a tésztára öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha megsült és kihűlt betesszük a hűtőbe, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.