Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis pite recept

Ribizlis pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg hideg margarin
    • 5 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 cs sütőpor
    • 7 ek hideg víz

    Töltelékhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg liszt
    • 45 dkg tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 30-40 dkg ribizli

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval, majd elmorzsoljuk a hideg margarint a liszttel. Hozzáadjuk a vizet és alapos gyúrással rugalmas tésztát készítünk.

    Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, kb akkorára, mint a pite formánk, de arra figyeljünk, hogy pereme is legyen.

    A töltelékhez az egész tojásokat fakanállal simára keverjük a cukorral és a liszttel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is.

    A masszát a tésztára öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük.

    Ha megsült és kihűlt betesszük a hűtőbe, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá