Ribizlis pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg margarin
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 7 ek hideg víz
Töltelékhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 45 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 30-40 dkg ribizli
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval, majd elmorzsoljuk a hideg margarint a liszttel. Hozzáadjuk a vizet és alapos gyúrással rugalmas tésztát készítünk.
Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, kb akkorára, mint a pite formánk, de arra figyeljünk, hogy pereme is legyen.
A töltelékhez az egész tojásokat fakanállal simára keverjük a cukorral és a liszttel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is.
A masszát a tésztára öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha megsült és kihűlt betesszük a hűtőbe, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »