Ribizlis pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg hideg margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 7 ek hideg víz

Töltelékhez:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 45 dkg tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb 30-40 dkg ribizli

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval, majd elmorzsoljuk a hideg margarint a liszttel. Hozzáadjuk a vizet és alapos gyúrással rugalmas tésztát készítünk.

Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, kb akkorára, mint a pite formánk, de arra figyeljünk, hogy pereme is legyen.

A töltelékhez az egész tojásokat fakanállal simára keverjük a cukorral és a liszttel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is.

A masszát a tésztára öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük.

Ha megsült és kihűlt betesszük a hűtőbe, majd szeletekre vágva tálaljuk.