Ribizlis-mogyorós morzsa recept
Hozzávalók:
- 30 dkg ribizli
- 12 dkg liszt
- 3 dkg török mogyoró
- 8 dkg margarin
- 6 dkg cukor
Elkészítése:
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, és egy kicsit hagyjuk lecsepegni. (Ha mirelit gyümölcsöt használunk azt kiolvasztás nélkül rakjuk a formába.)
A lisztet, a mogyorót a cukorral egy tálba szórjuk, majd a margarinnal morzsalékossá dolgozzuk.
Egy 26 cm-es kerámia sütőformába szórjuk a ribizlit és rászórjuk a morzsát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan süti, amit inkább desszertnek neveznék, hisz még azok is könnyen elkészíthetik, akik nem túl gyakorlottak a konyhában. Azt hiszem más gyümölccsel is finom, de ez most a (kedvenc) ribizli miatt egy picit savanykásabb változat. A mogyoró természetesen helyettesíthető dióval, mandulával, zabpehellyel. Ha van rá lehetőségünk, akkor egy gombóc vanília fagyival megspékelve még finomabb desszertet kínálhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


