Ribizlis-mogyorós morzsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg ribizli
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg török mogyoró
  • 8 dkg margarin
  • 6 dkg cukor

Elkészítése:

A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, és egy kicsit hagyjuk lecsepegni. (Ha mirelit gyümölcsöt használunk azt kiolvasztás nélkül rakjuk a formába.)

A lisztet, a mogyorót a cukorral egy tálba szórjuk, majd a margarinnal morzsalékossá dolgozzuk.

Egy 26 cm-es kerámia sütőformába szórjuk a ribizlit és rászórjuk a morzsát.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük.

Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Ez egy olyan süti, amit inkább desszertnek neveznék, hisz még azok is könnyen elkészíthetik, akik nem túl gyakorlottak a konyhában. Azt hiszem más gyümölccsel is finom, de ez most a (kedvenc) ribizli miatt egy picit savanykásabb változat. A mogyoró természetesen helyettesíthető dióval, mandulával, zabpehellyel. Ha van rá lehetőségünk, akkor egy gombóc vanília fagyival megspékelve még finomabb desszertet kínálhatunk.