Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis madeleine recept

Ribizlis madeleine
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 10 dkg olvasztott margarin
    • 1 csipet só
    • 10 dkg ribizli

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. A madeleine formákat vékonyan kikenjük margarinnal.

    A ribizlit megtisztítjuk, ha mirelit gyümölcsöt használunk, akkor hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.

    A lisztet a sóval, a sütőporral elvegyítjük.

    Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott margarinnal.

    A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a ribizli szemeket.

    Minden formába kanalazunk belőle, de nem érdemes tele, mert sütéskor egy kicsit megemelkednek.

    180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

    Tűpróbával ellenőrizzük.

    Még melegen kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    Már rég megvannak ezek az apró süti formák, de eddig a fiókban porosodtak. Előkerestem és a kedvenc gyümölcsömmel, mégpedig ribizlivel készítettem el az első adagot. Nagyon egyszerű, pár perc csak az összeállítása. Remek délutáni édesség egy bögre habos kakaó vagy egy csésze kávé mellé.
    A gyerekek pár perc alatt bekebelezték mind egy szálig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá