Ribizlis madeleine recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 csipet só
- 10 dkg ribizli
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A madeleine formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
A ribizlit megtisztítjuk, ha mirelit gyümölcsöt használunk, akkor hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.
A lisztet a sóval, a sütőporral elvegyítjük.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott margarinnal.
A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a ribizli szemeket.
Minden formába kanalazunk belőle, de nem érdemes tele, mert sütéskor egy kicsit megemelkednek.
180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.
Tipp:
Már rég megvannak ezek az apró süti formák, de eddig a fiókban porosodtak. Előkerestem és a kedvenc gyümölcsömmel, mégpedig ribizlivel készítettem el az első adagot. Nagyon egyszerű, pár perc csak az összeállítása. Remek délutáni édesség egy bögre habos kakaó vagy egy csésze kávé mellé.
A gyerekek pár perc alatt bekebelezték mind egy szálig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

