Ribizlis madeleine recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 csipet só
- 10 dkg ribizli
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A madeleine formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
A ribizlit megtisztítjuk, ha mirelit gyümölcsöt használunk, akkor hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.
A lisztet a sóval, a sütőporral elvegyítjük.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott margarinnal.
A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a ribizli szemeket.
Minden formába kanalazunk belőle, de nem érdemes tele, mert sütéskor egy kicsit megemelkednek.
180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.
Tipp:
Már rég megvannak ezek az apró süti formák, de eddig a fiókban porosodtak. Előkerestem és a kedvenc gyümölcsömmel, mégpedig ribizlivel készítettem el az első adagot. Nagyon egyszerű, pár perc csak az összeállítása. Remek délutáni édesség egy bögre habos kakaó vagy egy csésze kávé mellé.
A gyerekek pár perc alatt bekebelezték mind egy szálig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »