Ribizlis madeleine

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 1 csipet só
  • 10 dkg ribizli

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A madeleine formákat vékonyan kikenjük margarinnal.

A ribizlit megtisztítjuk, ha mirelit gyümölcsöt használunk, akkor hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.

A lisztet a sóval, a sütőporral elvegyítjük.

Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott margarinnal.

A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a ribizli szemeket.

Minden formába kanalazunk belőle, de nem érdemes tele, mert sütéskor egy kicsit megemelkednek.

180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Még melegen kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

Tipp:

Már rég megvannak ezek az apró süti formák, de eddig a fiókban porosodtak. Előkerestem és a kedvenc gyümölcsömmel, mégpedig ribizlivel készítettem el az első adagot. Nagyon egyszerű, pár perc csak az összeállítása. Remek délutáni édesség egy bögre habos kakaó vagy egy csésze kávé mellé.
A gyerekek pár perc alatt bekebelezték mind egy szálig.