Ribizlis linzer habcsókfelhővel recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Tovább verve apránként beleszórjuk a cukrot. A fehérjehabot habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb 40 mogyorónyi pöttyöt nyomunk. A sütőben, az ajtaját kissé nyitva hagyva, 100 fokon (középen, légkeveréssel 90 fokon) 1,5 óráig szárítjuk. A habcsókokat hagyjuk teljesen kihűlni és a további felhasználásig légmentesen lezárva tároljuk.
A lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból, sütőporból és a vajból tésztát gyúrunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 frissen tartó fólia között vékonyra nyújtjuk. Kb 5,5 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A körök feléből egy másik, 3 cm átmérőjű kört is kiszúrunk, így gyűrűket kapunk. Mindegyik körre egy-egy gyűrűt fektetünk és a tepsire rakjuk őket. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót felolvasztjuk és a linzereket díszítjük. Minden linzer közepére kb 1 teáskanál lekvárt teszünk. Közepére egy habcsókot teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »