Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis lepény recept

Ribizlis lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 5 dkg margarin
    • 5 evőkanál tej
    • csipetnyi só
    • 0,5 liter leszemezett ribizli
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel felverjük, hozzákeverjük a 15 dkg cukrot, és a vaníliás cukrot. A liszthez keverjük a sütőport, a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a tejet és a liszttel felváltva a tojásmasszához adjuk.

    A margarinnal jól kikent lapos tepsibe simítjuk a tésztát és 15 percig elősütjük. A tojásfehérjét a sóval felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és tovább verjük, amíg egészen kemény habot nem kapunk.

    A habba lazán belekeverjük a leszemezett, megmosott ribizlit, és elosztjuk a tészta tetején. A légkeverést bekacsoljuk, a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük, szárítjuk, amíg picit barnulni kezd és jól megszárad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá