Ribizlis lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 dkg margarin
- 5 evőkanál tej
- csipetnyi só
- 0,5 liter leszemezett ribizli
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel felverjük, hozzákeverjük a 15 dkg cukrot, és a vaníliás cukrot. A liszthez keverjük a sütőport, a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a tejet és a liszttel felváltva a tojásmasszához adjuk.
A margarinnal jól kikent lapos tepsibe simítjuk a tésztát és 15 percig elősütjük. A tojásfehérjét a sóval felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és tovább verjük, amíg egészen kemény habot nem kapunk.
A habba lazán belekeverjük a leszemezett, megmosott ribizlit, és elosztjuk a tészta tetején. A légkeverést bekacsoljuk, a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük, szárítjuk, amíg picit barnulni kezd és jól megszárad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »