Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel felverjük, hozzákeverjük a 15 dkg cukrot, és a vaníliás cukrot. A liszthez keverjük a sütőport, a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a tejet és a liszttel felváltva a tojásmasszához adjuk.
A margarinnal jól kikent lapos tepsibe simítjuk a tésztát és 15 percig elősütjük. A tojásfehérjét a sóval felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és tovább verjük, amíg egészen kemény habot nem kapunk.
A habba lazán belekeverjük a leszemezett, megmosott ribizlit, és elosztjuk a tészta tetején. A légkeverést bekacsoljuk, a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük, szárítjuk, amíg picit barnulni kezd és jól megszárad.