Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-diós kocka recept

Ribizlis-diós kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g liszt
    • 100 g darált dió
    • 1 tasak sütőpor (12g)
    • 50 g olvasztott margarin
    • 180 g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
    • 50 ml tej
    • 150 g ribizli

    Elkészítése:

    A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és jól lecsöpögni, hogy ne áztassa el a tésztát. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.

    Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk a lecsöpögött ribizlit.

    180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá