Ribizlis-diós kocka recept
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 100 g darált dió
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 50 g olvasztott margarin
- 180 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
- 50 ml tej
- 150 g ribizli
Elkészítése:
A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és jól lecsöpögni, hogy ne áztassa el a tésztát. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.
Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk a lecsöpögött ribizlit.
180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.