Ribizlis-diós kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Ribizlis-diós kocka

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 100 g darált dió
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 50 g olvasztott margarin
  • 180 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 2 közepes tojás
  • 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
  • 50 ml tej
  • 150 g ribizli

Elkészítése:

A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és jól lecsöpögni, hogy ne áztassa el a tésztát. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.

Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk a lecsöpögött ribizlit.

180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.

Porcukorral meghintve kínáljuk.