Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlihabos kráter szelet recept

Ribizlihabos kráter szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A világos pudingos részhez:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 4 dl tej

    A rózsaszín pudingos részhez:

    • 1 tasak eper ízű pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 4 dl tej

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1,3 dl tej
    •  0,7 dl étolaj

    Továbbá:

    • 4 dl habtejszín
    • 30 dkg ribizli

    Elkészítése:

    Legelőször a pudingokat készítjük el. A tasakok tartalmát egy-egy tálba szórjuk, elkeverjük a cukorral, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük és mérsékelt lángon mindkét pudingot sűrűre főzzük. Alufóliával lefedjük (így nem bőrösödik be) és így hagyjuk teljesen kihűlni.

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (38*22 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.

    A tojásokat elválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal simára keverjük.

    Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a kakaóporos lisztet.

    A fehérjéket gépi habverővel keményre verjük és a sűrű, kakaós masszába forgatjuk.

    A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

    A kihűlt pudingokból egy kis kanál segítségével apró darabokat rakunk a tészta tetejére úgy, hogy felváltva kerüljön vaníliás és epres.

    Az előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy biztosan átsült. Ha már nem maszatos a fogpiszka, amit a sütibe szúrunk, akkor kész.

    Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Közben a ribizlit leszemezzük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt érdemes hagyni, míg kiolvad.

    A habtejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a ribizlit. Ezzel is kicsit tovább verjük.

    A kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Pár szem ribizlivel és zöld levelekkel díszítjük.

    Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de ha pihentetjük pár órát a hűtőben, még szebben tudjuk szeletelni.

    Tipp:

    Ez egy klasszikus és ismert sütemény egy kicsit tovább gondolva, a kedvenc gyümölcsömmel kiegészítve. A ribizlis hab egy kicsit könnyíti a kakaós tésztát. Ribizli helyett eperrel vagy málnával is készíthető. Ha állati tejszínt használunk, akkor célszerű habfixálót is tenni bele. Eper helyett puncs puding is remek hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá