Rétes recept

Hozzávalók:
- réteslap
- 1 nagy pohár tejföl (kenéshez)
- 1 nagy pohár olaj (kenéshez)
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- meggy
Darás meggyes:
- 30 dkg búzadara
- kevés olaj
- víz a felöntéshez
- cukor
- meggy
Túrós:
- 50 dkg túró
- 1 pohár tejföl (kis)
- 2 citrom reszelt héja
- cukor
- mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
1 réteslapot vizes konyharuhára terítünk, majd bekenjük a tejfölös olajjal. Ezt ismételjük háromszor, majd erre kerül a töltelék.
Feltekerjük, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a tetejüket a tejfölös olajjal és megsütjük. Ferdén vágva szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »