Rétes recept
Hozzávalók:
- réteslap
- 1 nagy pohár tejföl (kenéshez)
- 1 nagy pohár olaj (kenéshez)
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- meggy
Darás meggyes:
- 30 dkg búzadara
- kevés olaj
- víz a felöntéshez
- cukor
- meggy
Túrós:
- 50 dkg túró
- 1 pohár tejföl (kis)
- 2 citrom reszelt héja
- cukor
- mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
1 réteslapot vizes konyharuhára terítünk, majd bekenjük a tejfölös olajjal. Ezt ismételjük háromszor, majd erre kerül a töltelék.
Feltekerjük, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a tetejüket a tejfölös olajjal és megsütjük. Ferdén vágva szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

