Rétes recept

Hozzávalók:
- réteslap
- 1 nagy pohár tejföl (kenéshez)
- 1 nagy pohár olaj (kenéshez)
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- meggy
Darás meggyes:
- 30 dkg búzadara
- kevés olaj
- víz a felöntéshez
- cukor
- meggy
Túrós:
- 50 dkg túró
- 1 pohár tejföl (kis)
- 2 citrom reszelt héja
- cukor
- mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
1 réteslapot vizes konyharuhára terítünk, majd bekenjük a tejfölös olajjal. Ezt ismételjük háromszor, majd erre kerül a töltelék.
Feltekerjük, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a tetejüket a tejfölös olajjal és megsütjük. Ferdén vágva szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »