Rétes recept

Hozzávalók:
- réteslap
- 1 nagy pohár tejföl (kenéshez)
- 1 nagy pohár olaj (kenéshez)
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- meggy
Darás meggyes:
- 30 dkg búzadara
- kevés olaj
- víz a felöntéshez
- cukor
- meggy
Túrós:
- 50 dkg túró
- 1 pohár tejföl (kis)
- 2 citrom reszelt héja
- cukor
- mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
1 réteslapot vizes konyharuhára terítünk, majd bekenjük a tejfölös olajjal. Ezt ismételjük háromszor, majd erre kerül a töltelék.
Feltekerjük, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a tetejüket a tejfölös olajjal és megsütjük. Ferdén vágva szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »