Réteges kakaós-fahéjas krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag (25 dkg) leveles tészta
- 1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
- 1 kk fahéj
Krém:
- 250 ml habtejszín
- 25 dkg mascarpone sajt
- 1 csomag zselatinfix por
- 4 ek porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.
A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan megemelkedni.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a lapokat. Közben készítsük el a krémet.
Krém készítése:
Verjük fel a habtejszínt két evőkanálnyi porcukorral és a zselatinfix-szel.
Egy másik tálba rakjuk a mascarponét, a narancshéját, a vaníliát, és az újabb két evőkanálnyi cukrot. Ezt egy kicsit keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Forgassuk alaposan össze, és lapok kihűléséig rakjuk vissza a hűtőszekrénybe.
Miután a leveles lapok megsültek és langyosra hűltek, következhet a töltés.
Összeállítás:
A három lapot két rétegben töltsük meg, és rakjuk néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálaláskor vékonyan hintsük meg a tetejét porcukorral.
A réteges kakaós-fahéjas krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »