Reszelt almás süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 6 ek cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A liszthez adjuk a cukor felét, a margarint, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót és összedolgozzuk.
A tésztát két felé vesszük. A nagyobbik részét sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, rá a cukorral és fahéjjal elkevert reszelt almát tesszük.
10 percig előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük.
Közben a tojásfehérjéből habot keverünk és mikor már kemény, hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot. Rákenjük a habot az almára és visszatesszük a tepsit a sütőbe.
Mikor a hab megkeményedett kivesszük és a tészta másik felét ráreszeljük, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

