Részeges Jeromos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 2-3 ek holland kakaópor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
Kenéshez :
- 3-4 ek baracklekvár
Diós krém:
- 30 dkg darált dió
- 1 dl rum
- 15 dkg porcukor
Csokis krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor
Tetejére:
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a puha vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás sárgás-csokis masszához adjuk a kemény habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.
Egy 24*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
A csokis krémhez a pudingport a tejjel (a csomagoláson található leírás szerint) elkészítjük. A margarint és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.
A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral. A diót, porcukrot és rumot összekeverjük, majd a lekvár tetejére simítjuk, majd erre kenjük egyenletesen a csokis krémet.
Tetejére olvasztott csokit simítunk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »