Részeges izidor recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
Diókrémhez:
- 20 dkg darált dió
- 0,5 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek víz
Kakaós krém:
- 30 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
- 10 dkg mazsola
Mázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat a puha margarinnal és a porcukorral kikeverjük. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és a tojáskrémhez adjuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük, majd vajazott lisztezett közepes tepsiben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt a még forró tésztára kenjük, és kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a krémeket.
A darált diót kikeverjük cukorral, a rum aromával, és annyi vízzel, hogy kenhető krémet kapjunk.
A kakaós krémhez a tojássárgákat kikeverjük a puha margarinnal, a rum aromával, a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mazsolát.
Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a diókrémet, majd a kakaókrémet, és hideg helyre tesszük (én beraktam tepsistől a fagyasztóba 10 percre, pont befért).
Ezután rákenjük a vajjal megolvasztott étcsokit, és visszarakjuk megint a hidegre, míg megdermed.
A tetejét rumba áztatott mazsolával díszíthetjük. Kockára vágva tálaljuk.