Részeges izidor recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
Diókrémhez:
- 20 dkg darált dió
- 0,5 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek víz
Kakaós krém:
- 30 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
- 10 dkg mazsola
Mázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat a puha margarinnal és a porcukorral kikeverjük. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és a tojáskrémhez adjuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük, majd vajazott lisztezett közepes tepsiben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt a még forró tésztára kenjük, és kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a krémeket.
A darált diót kikeverjük cukorral, a rum aromával, és annyi vízzel, hogy kenhető krémet kapjunk.
A kakaós krémhez a tojássárgákat kikeverjük a puha margarinnal, a rum aromával, a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mazsolát.
Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a diókrémet, majd a kakaókrémet, és hideg helyre tesszük (én beraktam tepsistől a fagyasztóba 10 percre, pont befért).
Ezután rákenjük a vajjal megolvasztott étcsokit, és visszarakjuk megint a hidegre, míg megdermed.
A tetejét rumba áztatott mazsolával díszíthetjük. Kockára vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


