Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeges izidor recept

Részeges izidor
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Töltéshez:

    • 20 dkg sárgabaracklekvár

    Diókrémhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 0,5 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
    • 10 dkg cukor
    • 2-3 ek víz

    Kakaós krém:

    • 30 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
    • 10 dkg mazsola

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 5 dkg margarin

    Elkészítés:

    A tésztához a tojássárgákat a puha margarinnal és a porcukorral kikeverjük. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és a tojáskrémhez adjuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük, majd vajazott lisztezett közepes tepsiben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

    A lekvárt a még forró tésztára kenjük, és kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a krémeket.

    A darált diót kikeverjük cukorral, a rum aromával, és annyi vízzel, hogy kenhető krémet kapjunk.

    A kakaós krémhez a tojássárgákat kikeverjük a puha margarinnal, a rum aromával, a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mazsolát.

    Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a diókrémet, majd a kakaókrémet, és hideg helyre tesszük (én beraktam tepsistől a fagyasztóba 10 percre, pont befért).

    Ezután rákenjük a vajjal megolvasztott étcsokit, és visszarakjuk megint a hidegre, míg megdermed.

    A tetejét rumba áztatott mazsolával díszíthetjük. Kockára vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá