Részeges izidor recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
Diókrémhez:
- 20 dkg darált dió
- 0,5 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
- 10 dkg cukor
- 2-3 ek víz
Kakaós krém:
- 30 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
- 10 dkg mazsola
Mázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat a puha margarinnal és a porcukorral kikeverjük. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és a tojáskrémhez adjuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük, majd vajazott lisztezett közepes tepsiben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt a még forró tésztára kenjük, és kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a krémeket.
A darált diót kikeverjük cukorral, a rum aromával, és annyi vízzel, hogy kenhető krémet kapjunk.
A kakaós krémhez a tojássárgákat kikeverjük a puha margarinnal, a rum aromával, a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mazsolát.
Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a diókrémet, majd a kakaókrémet, és hideg helyre tesszük (én beraktam tepsistől a fagyasztóba 10 percre, pont befért).
Ezután rákenjük a vajjal megolvasztott étcsokit, és visszarakjuk megint a hidegre, míg megdermed.
A tetejét rumba áztatott mazsolával díszíthetjük. Kockára vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »