Részeges izidor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltéshez:

  • 20 dkg sárgabaracklekvár

Diókrémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 0,5 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 ek víz

Kakaós krém:

  • 30 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ampulla rum aroma, vagy 1-2 ek rum
  • 10 dkg mazsola

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a puha margarinnal és a porcukorral kikeverjük. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és a tojáskrémhez adjuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük, majd vajazott lisztezett közepes tepsiben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

A lekvárt a még forró tésztára kenjük, és kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a krémeket.

A darált diót kikeverjük cukorral, a rum aromával, és annyi vízzel, hogy kenhető krémet kapjunk.

A kakaós krémhez a tojássárgákat kikeverjük a puha margarinnal, a rum aromával, a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mazsolát.

Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a diókrémet, majd a kakaókrémet, és hideg helyre tesszük (én beraktam tepsistől a fagyasztóba 10 percre, pont befért).

Ezután rákenjük a vajjal megolvasztott étcsokit, és visszarakjuk megint a hidegre, míg megdermed.

A tetejét rumba áztatott mazsolával díszíthetjük. Kockára vágva tálaljuk.