Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeges Izidor recept

Részeges Izidor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 24×39 cm-es tepsihez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg darált dió
    • 6 dkg liszt
    • 22 dkg vaj
    • 1 /2 csg sütőpor
    • 2 dkg kakaó

    A diókrémhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 1,5 dl rum vagy rumaroma ízlés szerint
    • 6 dkg porcukor
    • 1 cs. vaníliás cukor

    A kakaós krémhez:

    • 25 dkg puha Rama
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg kakaópor

    A díszítéshez:

    • 10 dkg ét tortabevonó
    • 5 dkg töltött csokoládé (nugátkrémes)

    Elkészítése:

    Keverjük ki a szétválasztott tojások sárgáját a vajjal és a cukorral. Dolgozzuk bele a sütőporral, a dióval, és a kakaóporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.

    Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Pihentessük a tepsiben, majd teljesen hűtsük ki egy tálcán.

    Keverjük simára a diókrém hozzávalóit, és kenjük meg vele a tésztát.

    Keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Oszlassuk el a diókrémen, és tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel a tortabevonó 2/3-át és a nugátos csokoládét, majd kenjük a süteményre.

    A megolvasztott többi bevonót töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá