Részeges Izidor recept

Hozzávalók 24×39 cm-es tepsihez:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg darált dió
- 6 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 1 /2 csg sütőpor
- 2 dkg kakaó
A diókrémhez:
- 20 dkg darált dió
- 1,5 dl rum vagy rumaroma ízlés szerint
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A kakaós krémhez:
- 25 dkg puha Rama
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
A díszítéshez:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 5 dkg töltött csokoládé (nugátkrémes)
Elkészítése:
Keverjük ki a szétválasztott tojások sárgáját a vajjal és a cukorral. Dolgozzuk bele a sütőporral, a dióval, és a kakaóporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Pihentessük a tepsiben, majd teljesen hűtsük ki egy tálcán.
Keverjük simára a diókrém hozzávalóit, és kenjük meg vele a tésztát.
Keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Oszlassuk el a diókrémen, és tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel a tortabevonó 2/3-át és a nugátos csokoládét, majd kenjük a süteményre.
A megolvasztott többi bevonót töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »