Hozzávalók 24×39 cm-es tepsihez:
A diókrémhez:
A kakaós krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Keverjük ki a szétválasztott tojások sárgáját a vajjal és a cukorral. Dolgozzuk bele a sütőporral, a dióval, és a kakaóporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Pihentessük a tepsiben, majd teljesen hűtsük ki egy tálcán.
Keverjük simára a diókrém hozzávalóit, és kenjük meg vele a tésztát.
Keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Oszlassuk el a diókrémen, és tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel a tortabevonó 2/3-át és a nugátos csokoládét, majd kenjük a süteményre.
A megolvasztott többi bevonót töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a süteményt.