Részeg Izidor recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15-15 dkg margarin és porcukor
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
A tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A töltéshez:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
A diókrémhez:
- 20 dkg darált dió
- 10 ml rumaroma
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál víz
A kakaós krémhez:
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 ml rumaroma
- 10 dkg mazsola
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Margarinnal kikent nagy tepsibe kb. 30×36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb.15 percig sütjük.
A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy hűljön. A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.
A kakaós krémhez a puha margarint a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.
A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.