Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta túrópöttyel, vaníliasodóval (őzgerinc formában) recept

Répatorta túrópöttyel, vaníliasodóval (őzgerinc formában)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4 dl liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl cukor
    • 2 dl étolaj
    • 2 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 nagyobb édes sárgarépa
    • 1 tk fahéj
    • 1 csipet só

    Túrópöttyhöz:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg porcukor
    • 10 kókuszreszelék

    Vaníliasodóhoz:

    • 5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg cukor
    • 1 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 dkg cukor

    Elkészítése:

    Elsőként megpucoljuk a sárgarépákat, majd lereszeljük. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot és jól összekeverjük, míg habos nem lesz.

    Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a répás keverékhez adjuk, jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét. A túrópöttyökhöz a túrót összegyúrjuk a porcukorral és a kókuszreszelékkel. Közepes golyókat készítünk és 1 cm-es távolságban felsorakoztatjuk őket a tésztában.

    Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

    A vaníliasodóhoz a tojássárgákat összekeverjük a liszttel, 1 dl tejjel és 5 dkg cukorral. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni, majd forrón a tojássárgás keverékhez öntjük. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon a sodó. Akkor jó, ha már bevonja a fakanalat. A 2 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a mártáshoz adjuk.

    A kisült sütit a sodóval tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá