Répatorta túrópöttyel, vaníliasodóval (őzgerinc formában)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 dl liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl cukor
  • 2 dl étolaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 nagyobb édes sárgarépa
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet só

Túrópöttyhöz:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 10 kókuszreszelék

Vaníliasodóhoz:

  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 dkg vaj
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dkg cukor

Elkészítése:

Elsőként megpucoljuk a sárgarépákat, majd lereszeljük. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot és jól összekeverjük, míg habos nem lesz.

Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a répás keverékhez adjuk, jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét. A túrópöttyökhöz a túrót összegyúrjuk a porcukorral és a kókuszreszelékkel. Közepes golyókat készítünk és 1 cm-es távolságban felsorakoztatjuk őket a tésztában.

Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A vaníliasodóhoz a tojássárgákat összekeverjük a liszttel, 1 dl tejjel és 5 dkg cukorral. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni, majd forrón a tojássárgás keverékhez öntjük. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon a sodó. Akkor jó, ha már bevonja a fakanalat. A 2 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a mártáshoz adjuk.

A kisült sütit a sodóval tálaljuk.