Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta fehér csokoládés narancsos mázzal recept

Répatorta fehér csokoládés narancsos mázzal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg barna cukor
    • 2 dl étolaj
    • 1 kiskanál fahéj
    • 4 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 28 dkg finomliszt
    • 10 dkg apróra vágott dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 40 dkg reszelt sárgarépa

    Hozzávalók a mázhoz:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 10 dkg natúr vajkrém
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 ek olaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A barna cukrot az étolajjal, fahéjjal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, közben jól kihabosítjuk őket. Egy másik tálban a száraz anyagokat összekeverjük: az apróra vágott diót, lisztet, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt répát. A barna cukros tojásos keverékhez hozzáöntjük a száraz anyagokat, keverőkanál segítségével jól összedolgozzuk.

    Olajozott, lisztezett torta formába (26 cm) töltjük, előmelegített sütőben 165C-on 80 perc, míg légkeveréses sütőben 60 perc alatt sütjük készre (tűzpróbát mindenképpen végezzünk). Miután elkészült hagyjuk hűlni.

    Gőz fölött egy tálban felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a vajkrémet, a reszelt narancshéjat, a vaníliás cukrot. Ezt azt elegyet együtt tovább melegítjük, egyneműsítjük. Levesszük a gőzről, pár percet hagyjuk hűlni. Az elkészült fehér csokoládés mázat a torta tetejére kenjük, hűtőben pihentetjük. Díszíthetjük mini répacukrokkal, kandírozott narancshéjjal.

    Tipp:

    Amennyiben tepsit választunk sütési formának, mérete 35×27 cm-es legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá