Répatorta fehér csokoládés narancsos mázzal recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg barna cukor
- 2 dl étolaj
- 1 kiskanál fahéj
- 4 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 28 dkg finomliszt
- 10 dkg apróra vágott dió
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg reszelt sárgarépa
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg natúr vajkrém
- 1 narancs reszelt héja
- 1 ek olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A barna cukrot az étolajjal, fahéjjal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, közben jól kihabosítjuk őket. Egy másik tálban a száraz anyagokat összekeverjük: az apróra vágott diót, lisztet, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt répát. A barna cukros tojásos keverékhez hozzáöntjük a száraz anyagokat, keverőkanál segítségével jól összedolgozzuk.
Olajozott, lisztezett torta formába (26 cm) töltjük, előmelegített sütőben 165C-on 80 perc, míg légkeveréses sütőben 60 perc alatt sütjük készre (tűzpróbát mindenképpen végezzünk). Miután elkészült hagyjuk hűlni.
Gőz fölött egy tálban felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a vajkrémet, a reszelt narancshéjat, a vaníliás cukrot. Ezt azt elegyet együtt tovább melegítjük, egyneműsítjük. Levesszük a gőzről, pár percet hagyjuk hűlni. Az elkészült fehér csokoládés mázat a torta tetejére kenjük, hűtőben pihentetjük. Díszíthetjük mini répacukrokkal, kandírozott narancshéjjal.
Tipp:
Amennyiben tepsit választunk sütési formának, mérete 35×27 cm-es legyen.