Répatorta fehér csokoládés narancsos mázzal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg barna cukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 kiskanál fahéj
  • 4 db egész tojás
  • 1 csipet só
  • 28 dkg finomliszt
  • 10 dkg apróra vágott dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg reszelt sárgarépa

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg natúr vajkrém
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A barna cukrot az étolajjal, fahéjjal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, közben jól kihabosítjuk őket. Egy másik tálban a száraz anyagokat összekeverjük: az apróra vágott diót, lisztet, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt répát. A barna cukros tojásos keverékhez hozzáöntjük a száraz anyagokat, keverőkanál segítségével jól összedolgozzuk.

Olajozott, lisztezett torta formába (26 cm) töltjük, előmelegített sütőben 165C-on 80 perc, míg légkeveréses sütőben 60 perc alatt sütjük készre (tűzpróbát mindenképpen végezzünk). Miután elkészült hagyjuk hűlni.

Gőz fölött egy tálban felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a vajkrémet, a reszelt narancshéjat, a vaníliás cukrot. Ezt azt elegyet együtt tovább melegítjük, egyneműsítjük. Levesszük a gőzről, pár percet hagyjuk hűlni. Az elkészült fehér csokoládés mázat a torta tetejére kenjük, hűtőben pihentetjük. Díszíthetjük mini répacukrokkal, kandírozott narancshéjjal.

Tipp:

Amennyiben tepsit választunk sütési formának, mérete 35×27 cm-es legyen.