Rebarbarás-málnás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 11
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott ek porcukor
- 10 csapott ek liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg margarin
- 60 dkg rebarbara
- 1 púpos ek kristálycukor
- 20 dkg friss málna
- tetejére 1 ek porcukor
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk, megszórjuk egy nagy evőkanálnyi kristálycukorral, és félretesszük fél órára.
10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.
Ugyanúgy mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük.
A rebarbarát leszűrjük a cukortól eresztett léből, és a málnával együtt elosztjuk a masszán.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukorral megszórjuk, és miután kihűlt, szeletelhetjük.
A margarintól a piskóta nagyon finom, könnyű és puha állagú lesz.
Tipp:
Ez a recept megállja a helyét bármely fajta friss gyümölccsel párosítva, akár télen is, befőttel elkészítve!
A rebarbarás-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »