Rántásos rétes recept
Hozzávalók:
Rántáshoz:
- 5 dkg liszt
- 8 dkg margarin
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pici só
- olvasztott zsír
Töltelék:
- alma, meggy, túró, stb.
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve világosra pirítjuk.
30 dkg lisztet alaposan összegyúrunk 2 dl tejföllel, 1 tojással és csipetnyi sóval. Vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a hideg rántást. Tekerjük fel, mint egy bejglit és hagyjuk fél órát pihenni. Pihentetés után osszuk 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékonyra és kenjük meg olvasztott zsírral
A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, feltekerjük és 180 fokon kisütjük.
Tipp:
Én már próbáltam teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készíteni, úgy is szuper lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

