Rántásos rétes recept

Hozzávalók:
Rántáshoz:
- 5 dkg liszt
- 8 dkg margarin
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- olvasztott zsír
Töltelék:
- alma, meggy, túró, stb.
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve világosra pirítjuk.
30 dkg lisztet alaposan összegyúrunk 2 dl tejföllel, 1 tojással és csipetnyi sóval. Vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a hideg rántást. Tekerjük fel, mint egy bejglit és hagyjuk fél órát pihenni. Pihentetés után osszuk 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékonyra és kenjük meg olvasztott zsírral
A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, feltekerjük és 180 fokon kisütjük.
Tipp:
Én már próbáltam teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készíteni, úgy is szuper lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »