Rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta tészta:
- 1 liter tej
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25-30 dkg liszt
- 2 db alma hámozva, reszelve
- kevés fahéj
- 1 ek cukor
- csipet só
A rakott palacsintához:
- kb 10 db kisütött palacsinta
- kb 15 dkg darált dió
- cukor ízlés szerint
- alma lekvár
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Palacsinta tészta elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, fahéjjal, felöntjük 2-3 deci tejjel. Elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Csomómentes palacsinta tésztát keverünk ki. Hozzákeverjük a maradék tejet, és betesszük a hűtőbe 1-2 órát pihenni. Majd belekeverjük a reszelt almát is. 1 dl-nyi vajat és zsírt vegyesen langyosítok és elkeverem a tésztába (aki olajjal szereti tegyen bele olajat). A serpenyőt felforrósítjuk és kisütjük a palacsintákat. Vastagabbak lesznek az alma miatt.
A rakott palacsintához:
26 cm-es jénait kivajazunk, és az aljára egy sor lekvárral megkent és szorosan feltekert palacsintát teszünk egymás mellé, megszórjuk cukrozott dióval. A tetejére újból egy sor lekvárral megkent feltekert palacsinta jön és ezt is megszórjuk a cukros dióval. A pudingport elkeverünk a tejjel és a palacsintákra öntjük. Az a lényeg a folyadék lepje el a palacsinták tetejét.
180 fokon kb. 30 percet sütjük.
Az öntethez 1 csomag karamellás pudingport (vagy vaníliás pudingpor) 7 dl tejben főztem meg 1-2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral elkeverve.