Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott palacsinta recept

Rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsinta tészta:

    • 1 liter tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25-30 dkg liszt
    • 2 db alma hámozva, reszelve
    • kevés fahéj
    • 1 ek cukor
    • csipet só

    A rakott palacsintához:

    • kb 10 db kisütött palacsinta
    • kb 15 dkg darált dió
    • cukor ízlés szerint
    • alma lekvár
    • fél liter tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Az öntethez:

    • 1 csomag karamellás pudingpor
    • 1-2 csomag vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:
    Palacsinta tészta elkészítése:
    A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, fahéjjal, felöntjük 2-3 deci tejjel. Elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Csomómentes palacsinta tésztát keverünk ki. Hozzákeverjük a maradék tejet, és betesszük a hűtőbe 1-2 órát pihenni. Majd belekeverjük a reszelt almát is. 1 dl-nyi vajat és zsírt vegyesen langyosítok és elkeverem a tésztába (aki olajjal szereti tegyen bele olajat). A serpenyőt felforrósítjuk és kisütjük a palacsintákat. Vastagabbak lesznek az alma miatt.

    A rakott palacsintához:
    26 cm-es jénait kivajazunk, és az aljára egy sor lekvárral megkent és szorosan feltekert palacsintát teszünk egymás mellé, megszórjuk cukrozott dióval. A tetejére újból egy sor lekvárral megkent feltekert palacsinta jön és ezt is megszórjuk a cukros dióval. A pudingport elkeverünk a tejjel és a palacsintákra öntjük. Az a lényeg a folyadék lepje el a palacsinták tetejét.
    180 fokon kb. 30 percet sütjük.

    Az öntethez 1 csomag karamellás pudingport (vagy vaníliás pudingpor) 7 dl tejben főztem meg 1-2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral elkeverve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá