Rakott gofri recept
Hozzávalók:
Gofri:
- 1 kg liszt
- 1 l tej
- 25 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl olaj
- 15 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 1 cs van. cukor
- csipet só
A rétegekhez:
- 4 dl habtejszín
- 50 dkg túró
- 3 cs van. cukor
- 2 cs főzés nélküli van. puding
- 7 dl tej
- Nutella
Csokimáz:
- 30 dkg csoki
- 20 dkg rama
- 5 ek olaj
- 2 ek víz
- 1 ek cukor
Díszítés:
- 1-2 dl habtejszín
Elkészítése:
A gofri alapanyagait összekeverjük sorban robotgéppel, majd kisütjük gofri sütővel.
Összekeverjük a túrót, a habtejszínt és a vaníliás cukrot. Ekkor egy üveg tálba, vagy tepsibe letesszük az első adag gofrit, megkenjük a túrós krémmel. Majd megcsináljuk a pudingot, ezt tesszük a következő gofri rétegre, aminek a tetejét megkenjük Nutellával. Ennek a tetejére teszünk még egy sor gofri réteget, végül ráöntjük a csokimázat és habtejszínnel díszítjük.
Tipp:
A gofri tésztájába lehet akár kakaó port, vagy fahéjat, kókuszt tenni, annál különlegesebb íze lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

