Rákóczi túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához ezek kellenek:
- 250 g liszt
- 80 g vaj
- 50 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 dl. tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez.
- 500 g áttört túró
- 150 g cukor
- 25 g búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
A tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 90 g cukor
- Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük
Elkészítése:
A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.
A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.
A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.
A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

