Rákóczi túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához ezek kellenek:
- 250 g liszt
- 80 g vaj
- 50 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 dl. tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez.
- 500 g áttört túró
- 150 g cukor
- 25 g búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
A tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 90 g cukor
- Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük
Elkészítése:
A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.
A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.
A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.
A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

