Rákóczi túrós recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához ezek kellenek:
- 250 g liszt
- 80 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl. tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez.
- 500 g áttört túró
- 150 g cukor
- 25 g búzadara
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
A tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 90 g cukor
- Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük
Elkészítése:
A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.
A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.
A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.
A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.