Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához ezek kellenek:

    • 250 g liszt
    • 80 g vaj
    • 50 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 dl. tejföl
    • késhegynyi szódabikarbóna

    A töltelékhez.

    • 500 g áttört túró
    • 150 g cukor
    • 25 g búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve

    A tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 90 g cukor
    • Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük

    Elkészítése:

    A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.

    A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.

    A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.

    A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá