Ragacsos almatorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg liszt
- 25 dkg cukor (én csak 15 dkg-ot tettem bele)
- 1 cs sütőpor
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- csipet só
- vaníliás cukor (én fahéjat tettem bele)
Ezen kívül:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 marék durvára tört dió (én kihagytam)
- 20 g vaj
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
10 dkg cukorból karamellt készítünk és belecsorgatjuk a sütőformába (26-cm-eset használtam), rádaraboljuk a vajat (a diót itt kell rászórni), majd eligazgatjuk benne az alma szeleteket.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval addig keverjük míg elolvad benne a cukor. Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet ,elkeverjük, majd a vizet és az olajat is belekeverjük.
Beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe toljuk, kb 1 órát sütjük kb 170-180 fokon. Amint kivettük a sütőből fordítsuk tortatálra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.