Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ragacsos almatorta recept

Ragacsos almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 dkg liszt
    • 25 dkg cukor (én csak 15 dkg-ot tettem bele)
    • 1 cs sütőpor
    • 1 dl forró víz
    • 1 dl olaj
    • csipet só
    • vaníliás cukor (én fahéjat tettem bele)

    Ezen kívül:

    • 1 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • 1 marék durvára tört dió (én kihagytam)
    • 20 g vaj

    Elkészítése:

    Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

    10 dkg cukorból karamellt készítünk és belecsorgatjuk a sütőformába (26-cm-eset használtam), rádaraboljuk a vajat (a diót itt kell rászórni), majd eligazgatjuk benne az alma szeleteket.

    A piskótához az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval addig keverjük míg elolvad benne a cukor. Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet ,elkeverjük, majd a vizet és az olajat is belekeverjük.

    Beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe toljuk, kb 1 órát sütjük kb 170-180 fokon. Amint kivettük a sütőből fordítsuk tortatálra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá