Ragacsos almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 21 dkg liszt
- 25 dkg cukor (én csak 15 dkg-ot tettem bele)
- 1 cs sütőpor
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- csipet só
- vaníliás cukor (én fahéjat tettem bele)
Ezen kívül:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 marék durvára tört dió (én kihagytam)
- 20 g vaj
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
10 dkg cukorból karamellt készítünk és belecsorgatjuk a sütőformába (26-cm-eset használtam), rádaraboljuk a vajat (a diót itt kell rászórni), majd eligazgatjuk benne az alma szeleteket.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval addig keverjük míg elolvad benne a cukor. Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet ,elkeverjük, majd a vizet és az olajat is belekeverjük.
Beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe toljuk, kb 1 órát sütjük kb 170-180 fokon. Amint kivettük a sütőből fordítsuk tortatálra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

