Ragacsos almatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg liszt
- 25 dkg cukor (én csak 15 dkg-ot tettem bele)
- 1 cs sütőpor
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- csipet só
- vaníliás cukor (én fahéjat tettem bele)
Ezen kívül:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 marék durvára tört dió (én kihagytam)
- 20 g vaj
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
10 dkg cukorból karamellt készítünk és belecsorgatjuk a sütőformába (26-cm-eset használtam), rádaraboljuk a vajat (a diót itt kell rászórni), majd eligazgatjuk benne az alma szeleteket.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval addig keverjük míg elolvad benne a cukor. Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet ,elkeverjük, majd a vizet és az olajat is belekeverjük.
Beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe toljuk, kb 1 órát sütjük kb 170-180 fokon. Amint kivettük a sütőből fordítsuk tortatálra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »