Ragacsos almatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 db tojás
  • 21 dkg liszt
  • 25 dkg cukor (én csak 15 dkg-ot tettem bele)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl forró víz
  • 1 dl olaj
  • csipet só
  • vaníliás cukor (én fahéjat tettem bele)

Ezen kívül:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 marék durvára tört dió (én kihagytam)
  • 20 g vaj

Elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

10 dkg cukorból karamellt készítünk és belecsorgatjuk a sütőformába (26-cm-eset használtam), rádaraboljuk a vajat (a diót itt kell rászórni), majd eligazgatjuk benne az alma szeleteket.

A piskótához az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval addig keverjük míg elolvad benne a cukor. Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet ,elkeverjük, majd a vizet és az olajat is belekeverjük.

Beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe toljuk, kb 1 órát sütjük kb 170-180 fokon. Amint kivettük a sütőből fordítsuk tortatálra.