Meggyes sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 1-2 ek tejföl (vagy amennyit kíván)
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pici só
- pici citromhéj és a leve
Töltelék:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- kevés fahéj
- pici kristálycukor
Elkészítése:
Összegyúrjuk az alapanyagokat a tésztához , hogy szép sima legyen. Tejfölt annyit kell hozzá tenni amennyit kíván a tészta.Kicsi időre be kell tenni a hűtőszekrénybe még a töltelék elkészül.A meggyet beleöntöm egy edénybe lével együtt és hozzáadom a cukrot és jól felforralom.Közben a pudingot kikeverem kb 2 dl vízzel és a forrásban lévő meggyhez hozzáöntöm lassan és tovább főzöm míg jó sűrű nem lesz.Ha kész akkor ezt jól kihűtöm.Zsírozott lisztezett tepsibe a tészta felét beleteszem.Búzadarával kicsit megszóróm a tésztát és a masszát ráöntöm.A másik felét a tésztának megformázom rudacska alakúra és keresztbe-hosszába rátetsszem a masszára és ha kész megsütöm.Ha kihűlt felszeletel és porcukorral meghintem. Jó étvágyat hozzá!