Meggyes sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 1-2 ek tejföl (vagy amennyit kíván)
  • 1 db egész tojás
  • 1 pici só
  • pici citromhéj és a leve

Töltelék:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • kevés fahéj
  • pici kristálycukor

Elkészítése:
Összegyúrjuk az alapanyagokat a tésztához , hogy szép sima legyen. Tejfölt annyit kell hozzá tenni amennyit kíván a tészta.Kicsi időre be kell tenni a hűtőszekrénybe még a töltelék elkészül.A meggyet beleöntöm egy edénybe lével együtt és hozzáadom a cukrot és jól felforralom.Közben a pudingot kikeverem kb 2 dl vízzel és a forrásban lévő meggyhez hozzáöntöm lassan és tovább főzöm míg jó sűrű nem lesz.Ha kész akkor ezt jól kihűtöm.Zsírozott lisztezett tepsibe a tészta felét beleteszem.Búzadarával kicsit megszóróm a tésztát és a masszát ráöntöm.A másik felét a tésztának megformázom rudacska alakúra és keresztbe-hosszába rátetsszem a masszára és ha kész megsütöm.Ha kihűlt felszeletel és porcukorral meghintem. Jó étvágyat hozzá!