Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos sütemény recept

Rácsos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 50ml habtejszín vagy joghurt
    • csipetnyi só

    Tetejére:

    • 1 kg meggy (nálam fél kg meggy és fél kg szilvabefőtt került bele),
    • 5 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • fahéj

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

    Ezalatt elkészítjük a “tölteléket”. A gyümölcsöket kimagozzuk, megszórjuk a cukorral. Amikor már levet enged, leöntjük róla a levet és a befőtt szilva levével összekeverjük. A pudingot ebben a gyümölcslében kell megfőzni. Ha kész csak hozzá kell keverni a gyümölcsöket, a fahéjat és a vaníliás cukrot.

    A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Erre öntjük a gyümölcsös mártást. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval hosszú csíkokat vágunk, amivel a sütemény tetejét “berácsozzuk”.

    A végén megkenjük tojás fehérjével és mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 25 perc alatt közepes hőfokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek