Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a “tölteléket”. A gyümölcsöket kimagozzuk, megszórjuk a cukorral. Amikor már levet enged, leöntjük róla a levet és a befőtt szilva levével összekeverjük. A pudingot ebben a gyümölcslében kell megfőzni. Ha kész csak hozzá kell keverni a gyümölcsöket, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Erre öntjük a gyümölcsös mártást. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval hosszú csíkokat vágunk, amivel a sütemény tetejét “berácsozzuk”.
A végén megkenjük tojás fehérjével és mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 25 perc alatt közepes hőfokon megsütjük.