Rácsos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 tojás sárgája + 1 egész tojás
  • kb 50ml habtejszín vagy joghurt
  • csipetnyi só

Tetejére:

  • 1 kg meggy (nálam fél kg meggy és fél kg szilvabefőtt került bele),
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • fahéj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

Ezalatt elkészítjük a “tölteléket”. A gyümölcsöket kimagozzuk, megszórjuk a cukorral. Amikor már levet enged, leöntjük róla a levet és a befőtt szilva levével összekeverjük. A pudingot ebben a gyümölcslében kell megfőzni. Ha kész csak hozzá kell keverni a gyümölcsöket, a fahéjat és a vaníliás cukrot.

A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Erre öntjük a gyümölcsös mártást. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval hosszú csíkokat vágunk, amivel a sütemény tetejét “berácsozzuk”.

A végén megkenjük tojás fehérjével és mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 25 perc alatt közepes hőfokon megsütjük.