Rácsos almás pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csipet só
- 0,5 tasak sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 1 dl tejföl
Töltelékhez:
- 1 kg alma (feldolgozás előtt mért súly)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 10 dkg cukor (ízlés szerint vagy az alma édességének függvényében)
- 1 ek darált keksz (esetleg búzadara vagy zsemlemorzsa)
Lekenéshez:
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, belereszeljük a citrom héját. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és könnyű tésztává dolgozzuk.
Az almákat meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A gyümölcshúst egy tálkába téve meghintjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű (20*34 cm) tepsit kikenünk egy kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy alsó résznek vesszük az egész tészta 2/3-át. Ezt lisztezett felületen a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, a sodrófára feltekerve a tepsibe fektetjük úgy, hogy a túllógó tésztarészből legyen egy kis pereme a sütinek. Egy villával megszurkáljuk a tésztát. Megszórjuk kekszmorzsával.
Egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztából kisujjnyi vastag rudakat sodrunk és az almás töltelékre fektetjük rácsformát alakítva. 180 fokon 28 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük a felső tésztás rácsot tejjel, majd konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »