Rácsos almás pite recept

Elkészítése:
A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát és 3/4-ed és 1/4-ed részre osztjuk. A nagyobbat kinyújtjuk egy 22*38 cm-es tepsi méretére, majd beleterítjük és megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dióval.
Az almát lereszeljük a cukorral és fahéjjal megpároljuk, majd lehűtjük és a dió tetejére simítjuk.
A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a süteményt, a tetejét megkenjük egy tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »