Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás recept

Rácsos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • citromlé

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 5 dkg mazsola
    • 8 dkg darált dió
    • őrölt fahéj
    • ízlés szerint cukor
    • 10 dkg savanykás lekvár

    A tészta kenéséhez:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

    Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük.

    A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát.

    Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá