Rácsos almás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rácsos almás

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 5 dkg mazsola
  • 8 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg savanykás lekvár

A tészta kenéséhez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük.

A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát.

Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.