Puncsszelet recept
Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 kanál forró víz
- 20 ek liszt
- 20 ek cukor
- sütőpor
Töltelék:
- A piskóta széléből 5-5 cm levágni, elcsipkedni
- 4 evőkanál lekvár
- 1 ek kakaó
- 1 dl víz + 4 e.k cukorból szirup
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- rumaroma
Teteje:
- 25 dkg porcukor
- 3 ek víz
- pár csepp citromlé
- ételfesték
- Robotgéppel összekeverni
Elkészítése:
A tíz tojásból nagy tepsiben piskótát sütök. Amikor kihűlt, a széleiből 5-5 cm-t levágok, szétcsipkedem, majd a töltelék hozzávalóival összekeverem. A piskótalapot keresztben kettévágom, majd amire jön a töltelék megkenem baracklekvárral. Rákenem a masszát, majd lefedem a másik lappal.
Teteje: robotgéppel összekeverem a hozzávalókat,majd rákenem a süti tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »

