Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos tekercs recept

Puncsos tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 ek étolaj

    Töltelék:

    • 3 ek baracklekvár
    • 20 dkg babapiskóta
    • 2 -3 dl tej és kávé keveréke
    • 7 dkg mazsola rumba áztatva
    • 2 ek kakaópor

    Továbbá:

    • 3 ek baracklekvár

    Bevonathoz:

    • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
    • 18 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    Piskóta készítés:

    A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet.

    Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe egyengetjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

    Fordítsuk egy porcukorral meghintett konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

    A mazsolát áztassuk be rumba.

    A tejeskávéba mártogassuk bele a babapiskótákat, majd tördeljük össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a lecsepegtetett mazsolát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még cukrot, de a babapiskóta már édes, ezt vegyük figyelembe.

    A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.

    Máz készítése:

    A cukrot, a vajat és a tejet vízgőz felett keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, keverjük alaposan össze, majd a teljesen lehűlt tekercset vonjuk be a mázzal. Tegyük vissza hűtőbe amíg a máz is megdermed, majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá