Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Továbbá:
Bevonathoz:
Elkészítése:
A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet.
Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe egyengetjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
Fordítsuk egy porcukorral meghintett konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
A mazsolát áztassuk be rumba.
A tejeskávéba mártogassuk bele a babapiskótákat, majd tördeljük össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a lecsepegtetett mazsolát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még cukrot, de a babapiskóta már édes, ezt vegyük figyelembe.
A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.
A cukrot, a vajat és a tejet vízgőz felett keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, keverjük alaposan össze, majd a teljesen lehűlt tekercset vonjuk be a mázzal. Tegyük vissza hűtőbe amíg a máz is megdermed, majd szeletelve kínáljuk.