Puncsos sütemény recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 ek kakaópor
- 1 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg liszt
A krémhez:
- 1 cs puncs pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
A mázhoz:
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 7 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tej
Elkészítése:
A tésztához valókalóit a liszt és sütőpor kivételével gőz fölött 5 percig keverjük, majd összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel. Három részre osztjuk, közepes tepsi méretű lapokat nyútjunk belőle, majd tepsi hátán megsütjük kb 10 perc alatt.
A krémhez a pudingport a szokásos módon a tejben megfőzzük és kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral kikeverjük, rummal vagy aromával ízesítjük, majd a kihűlt krémmel alaposan összekeverjük. Az a krém kerül a lapok közé.
A süti tetejére a mázhoz a vajat, cukrot, kakaóport és tejet összeolvasztjuk és forrón a tésztára öntjük, gyorsan elsimítjuk. Dermedni hagyjuk.
Tipp:
Jó ha egy napig állni hagyjuk, hogy átpuhuljanak a lapok és összeérjenek az ízek.